18 Sep 2010

Eten van tomaten beter dan glas water

 SAPPIGE TOMATEN

Zaterdag 18 september 2010 09:17
 
Het eten van tomaten en ander groente en fruit dat veel vocht bevat, helpt tegen verschijnselen van ouder worden.

Het water dat in een tomaat zit, wordt beter opgenomen dan een glas water, wat ervoor zorgt dat het verouderingsproces in cellen wordt vertraagd.

Veel mensen denken dat het drinken van acht glazen water noodzakelijk is om je vochtgehalte op peil te houden, maar volgens Dr Howard Murad is niet het drinken van water, maar het eten van waterrijk voedsel dé truc om jong te blijven.

Rauw
Ouder worden gaat gepaard met het verliezen van vocht. Als cellen niet volledig gehydrateerd zijn, kunnen ze niet op hun hoogste capaciteit functioneren. Daarom is het volgens Murad van belang dat je veel vocht tot je neemt in de vorm van groenten en fruit. Het koken van groente zorgt ervoor dat deze minder vocht bevatten, dus zijn rauwe groenten het beste.

Water dat in fruit en groente zit, is omgeven door moleculen die helpen om de vocht makkelijker naar de cel te vervoeren. Ook bevatten groente- en fruitsoorten veel antioxidanten en vitamines die je lichaam helpen vet, proteïnen en koolhydraten te verbranden.

Wallen
Voorbeelden van groente- en fruitsoorten die veel water bevatten, zijn watermeloen en komkommer, die voor 97 procent uit water bestaan. Tomaten bestaan voor 95, aubergines voor 92 en wortelen voor 88 procent uit vocht.

Er zijn twee soorten vocht in je lichaam: de soort dat in je cellen zit – de goede variant – en het type dat ervoor zorgt dat je gezwollen enkels en wallen hebt, de minder goede vochtsoort. Die laatste is een teken van het lichaam dat het niet in staat is water goed af te voeren. Dit kan gevolgen hebben voor de aderen, het hart, de huid en de lever, zo stelt Murad.

Dr Howard Murad, een internationaal gevierd huidspecialist, schreef het boek 'The Water Secret: The Cellular Breakthrough to Look and Feel 10 Years Younger'. Ook heeft hij een eigen lijn met huidverzorgingsproducten.

Bron: Elsevier

<< TerugFruitmanden Specialist Hoogvliet, Fruit op het werk!
 

 

 

Fruitmand bezorgen....


Via deze website kunt u online fruitmanden bestellen en laten bezorgen. Wij hebben de beste en goedkoopste fruitmanden  voor u op één website.

Het zoeken naar het door u gewenste beterschap kado is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Hoe kan ik een fruitmand versturen?


Klik op bestellen hier boven aan, kies vervolgens de fruitmand die u wilt laten bezorgen en bestel uw fruitmand online.

Een fruitgoed doet goed!
Voor vele gelegenheden is een fruitstuk een welkom geschenk. Denk eens aan moederdag, geboorte, jubileum, valentijnsdag of voor een zieke medewerker, collega.
Wij zorgen voor een artistiek opgemaakt fruitstuk dat in heel  Nederland op tijd kan worden afgeleverd.

Bestellingen kunnen de volgende werkdag, of op een nader aan te geven datum, worden opgehaald bij ons adres of worden afgeleverd op het door u opgegeven adres.
Prijzen  € 20,00 /  € 25,00  / € 35,00 / € 45,00
(excl. 9% BTW en bezorgkosten)

Benodigde gegevens voor het bestellen van een fruitmand: naam en adres ontvanger, bedrag van de fruitmand, tekst op kaartje, naam en adres waar de factuur naar toe gezonden mag worden. Klik hier voor het online bestelformulier.